Hoeveel foto’s bij een afscheidsreportage?

Hoeveel foto’s bij een afscheidsreportage?

Hoeveel afbeeldingen bij een afscheidsreportage?  Deze vraag is mij gesteld als afscheidsfotograaf. En dan moet ik het antwoord schuldig blijven. Waarom? Omdat ik dit van tevoren niet kan aangeven. Ik maak nog steeds foto’s alsof er een rolletje (analoog) in de camera zit. Iedere foto is bewust genomen. Ik maak er voldoende en bij de selectie kan ik pas zeggen waar ik op uit kom.

 

Als afscheidsfotograaf word ik benaderd voor fotografie van het afscheid van een dierbare. Dan krijg ik soms een aantal vragen, ik zal er enkele uitlichten en beantwoorden.

 

 

✅   Hoe lang ben je dan aanwezig?Indragen Kapel Den Haag

✅   Wil je ook het uitdragen fotograferen?

✅   Ben je er ook bij de koffietafel / nazit?

✅   Hoeveel foto’s bij een afscheidsreportage?

✅   Wat zijn de kosten?

✅   Zit er ook een album / usb bij?

 

 

Hoe lang ben je dan aanwezig?

Ik ben de benodigde tijd aanwezig. Ook als het uitloopt is dat geen probleem en heeft het geen invloed op het tarief. Bij mij bestel je een album inclusief fotografie en nabewerking, ongeacht de tijd dat het afscheid duurt.

 

 

Wil je ook het uitdragen fotograferen?

Ja hoor, ik fotografeer alles wat een familie wenst. Ook op verschillende locaties zoals het uitdragen bij het woonhuis of uitvaartcentrum. Het hele verhaal van de dag maakt de afscheidsreportage compleet.

 

 

Ben je er ook bij de koffietafel/nazit?

Ik ben een voorstander om even aanwezig te zijn bij de koffietafel of nazit. Vaak zie je daar de ontlading na een emotioneel samenzijn. Er wordt met elkaar gesproken, herinneringen gedeeld en vaak gelachen. Ik zie dat als een mooie afsluiting. Veelal blijf ik niet tot het einde. Als afscheidsfotograaf vertrek ik met stille trom.

 

 

Hoeveel foto’s bij een afscheidsreportage?

Dat kan ik vooraf niet bepalen. Als afscheidsfotograaf ben ik van het begin tot het eind aanwezig en registreer ik de momenten. De momenten die ertoe doen, afscheidsmomenten die je graag wilt terugzien. Bij de selectie en nabewerking kijk ik naar het verhaal en tel ik geen foto’s. Ik doe daar nog wel eens wat extra foto’s bij, foto’s waarvan ik denk dat ze wat extra’s toevoegen voor de nabestaanden. Bij een gemiddeld afscheid zit ik al snel op ca. 125 geselecteerde foto’s, maar het kunnen er ook wat minder zijn maar meestal zijn het er veel meer. Ik benoem geen aantal, ik kijk, selecteer en bewerk zonder te tellen. Maar de foto’s moeten wel wat toevoegen en geen herhalingen zijn.

 

 

Wat zijn de kosten

Afscheidsfotografie is niet gratis, is het duur? Het is blijvend terwijl veel dingen tijdens een afscheid vergankelijk zijn. Maar het is ook de vraag of je de waarde ervan inziet. Sommige mensen hebben niets met foto’s en dan is al snel te duur. Of je een afscheidsfotograaf ‘inhuurt’ is een persoonlijke keus. Maar mocht je het overwegen, laat dan het tarief niet doorslaggevend zijn, maar kies bewust voor de fotograaf die bij je past. En kijk ook wat je allemaal krijgt voor het tarief. Mijn tarieven vind je hier: https://robdejoode.nl/tarieven-2021/

 

 

hoeveel foto's bij een afscheidsreportageZit er ook een album bij?

Zoals ik al eerder heb aangegeven kies je bij mij een album en dat is inclusief fotografie, selectie en nabewerking. Geen tijdslimiet maar de benodigde tijd om het complete beeld vast te leggen. Dus Ja! Het verschil in de aangeboden pakketten zit hem in het album of dat je een zgn, nabestaanden pakket kiest ( 3 identieke albums). Iedere reportage wordt geleverd met alle geselecteerd foto’s op USB. Van die foto’s maakt de familie haar eigen keus voor het album. De afscheidsreportage in het album moet zijn zoals de familie wenst. Het word geheel naar wens van de familie ontworpen. (materiaal * linnen, eco-leer, súede of fluweel* en kleur buitenzijde, soort fotopapier)

 

 

Heb je naar aanleiding van deze blog, hoeveel foto’s bij een afscheidsreportage nog vragen of opmerkingen, bel of mail mij gerust.

call to action image

Gratis brochure

Wil je meer weten over mijn werk als Fotograaf bij Afscheid, vraag dan nu het GRATIS fullcolor informatieboekje aan. Vol informatie en foto's.

Vraag hier aan!
Afscheidsfotograaf Rob de Joode

Rob de Joode – fotograaf bij afscheid

Ik leg ontroerende momenten vast voor een blijvende herinnering en ben daarin uitgegroeid tot specialist in de uitvaartfotografie. Al vanaf mijn jeugd was ik gefascineerd door de boeren met hun hoge zwarte dragershoeden, die ik vanuit school voorbij zag fietsen, op weg naar een begrafenis. Dus tijdens de vakopleiding fotografie was het voor mij snel duidelijk: specialiseren in uitvaartfotografie. Alleen was de wens groter dan de realisatie ervan. Uiteindelijk kreeg ik de kans, die ik met beide handen heb aangegrepen. Als mensenmens en uitvaartfotograaf zorg ik nu dat nabestaanden een houvast krijgen na een ingrijpend verlies van een geliefde. Ik maak de beelden die ertoe doen! Mensen helpen zit in mijn bloed. Jaarlijks leg ik ca. 85 uitvaarten vast.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.