Voor uitvaartverzorgers

U wilt een afscheidsfotograaf inhuren bij een begrafenis of een crematie?

 

Waar moet u op letten?

Dat de afscheidsfotograaf aansluit bij uw bedrijf, bij uw manier van begeleiden van nabestaanden. Niet iedereen heeft door dat de afscheidsfotograaf voor u een toeleverancier is en daarom is het belangrijk dat de afscheidsfotograaf bekend is met uw manier van werken. De afscheidsfotograaf zal ook uw bedrijf vertegenwoordigen.

Iedere fotograaf zal foto’s kunnen maken tijdens een begrafenis of een crematie. Maar een gespecialiseerde afscheidsfotograaf is méér dan een fotograaf. Hij is op de hoogte van diverse gebruiken en gewoontes tijdens een uitvaart. En weet om te gaan met rouw. Een goede reden om voor een gespecialiseerde afscheidsfotograaf te kiezen. Ik neem meer mee dan alleen mijn camera.

 

Voorbereiding:

Een onderdeel van een goede voorbereiding is het draaiboek. Een tijdschema van de dag maar ook de inhoud van de dienst. Mocht het nodig zijn dan doe ik vooraf een locatie bezoek. Voor mij is het belangrijk dat ik op het juiste moment op de juiste plaats ben. Ik werk pro-actief om geen momenten te missen. Ik werk niet onzichtbaar maar ben zo onopvallend mogelijk aanwezig. De momenten die er écht toe doen, zal ik er wel bovenop staan, zoals bijvoorbeeld het aansteken van kaarsen.

 

Nabespreken:

Ieder uitvaart bespreek ik met u of de nabestaanden na. Evalueren is erg belangrijk en soms ook een goed leermoment. Wat kan anders, wat moet anders. Daardoor kan ik mij als specialist in afscheidsfotografie verbeteren.

 

Uitvaartbranche:

Ik neem mijn werk als afscheidsfotograaf heel serieus en ben als toeleverancier aangesloten bij de VTU. Ik wil weten wat hoe de uitvaartbranche beweegt. Ik heb veel gesprekken met uitvaartondernemers en ken vaak hun behoeftes. Daardoor kan ik tijdens de uitvaartdag mij goed aanpassen en waar nodig een handje helpen.

 

Dupho:

Als afscheidsfotograaf ben ik aangesloten bij de brancheorganisatie voor vakfotografen. Momenteel werken zij aan aanvullende algemene voorwaarden voor afscheidsfotografie, dat is nodig omdat het werk van een afscheidsfotograaf afwijkt van de normale fotografie. De aanvullende AV zijn alleen beschikbaar voor leden van Dupho.

 

 

Aansprakelijkheid / verzekering:

Ik heb mijn aansprakelijkheid verzekerd voor mij zelf, maar ook voor een invaller of een 2e fotograaf. Daarmee voorkom ik in geval van aansprakelijkheid onnodige problemen.  Tevens een verzekering voor WEGAV: de aansprakelijkheid voor eenzijdige verkeersongevallen voor personeel en niet personeel. Denkt u daarbij aan bijvoorbeeld oproepkrachten, stagiairs, vrijwilligers of ZZP’ers, die voor mij werkzaamheden uitvoeren.

 

 

Bedrijfsfotografie voor de uitvaartbranche:

Als afscheidsfotograaf ken ik de branche, daarom kan ik mij goed in u of een toeleverancier verplaatsen. Ik weet goed welke behoefte er is aan beeldmateriaal voor uw organisatie.

Samen met u kan ik uw behoefte voorzien van de juiste beelden, voor uw website, visitekaartje, advertentie of social media.

Indien u al met mij samenwerkt dan is dat terug te vinden op de factuur van bedrijfsfotografie. Een samenwerking die verder gaat.

 

 

Zullen we eens van gedachten wisselen bij een kop koffie? Dit kan bij u of  “Bij Ons”