Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie?

 

Weinig voorrechten zijn zo waardevol als het ophalen van herinneringen. Daarom breng ik als uitvaartfotograaf de meest dierbare momenten rondom en tijdens de uitvaart in beeld, als waardevolle herinnering voor later. Zo groeit het beeld van vandaag uit tot de herinnering voor morgen…

Uitvaartfotografie

Waarom uitvaartfotografie?

 

 

Tijdens de laatste levensfase zijn emoties zo intens dat mooie, dierbare momenten vaak onbewust aan je voorbijgaan. Troostvolle herinneringen na een uitvaart worden dan ook vaak gemist, doordat een uitvaart in een roes wordt beleefd. Momenten van verbinding en connectie, van liefde en warmte gaan soms zomaar langs je heen. Juist dan kan uitvaartfotografie zoveel betekenen! Die liefdevolle blik, die hand op je schouder, dat tedere gebaar… Allemaal intieme momenten die ik als uitvaartfotograaf vastleg, als dierbare herinnering om later nog eens op terug te kijken.

Ja, neem contact op

Voor wie?

 

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is uitvaartfotografie niet alleen waardevol voor kinderen. Ook jongeren, volwassenen en zelfs ouderen geven aan dat uitvaartfoto’s hen helpen om na een verlies het leven weer op te pakken. Uitvaartfotografie zorgt voor iets blijvends: het houdt herinneringen levend en voorkomt dat die herinneringen vervagen.

Afscheidsfotografie crematorium Almere Amsterdam en Lelystad
Uitvaartfotografie kinderuitvaart in Hardenberg Drenthe

Wel of niet doen?

 

Kiezen voor uitvaartfotografie is een heel persoonlijke keuze. Als uitvaartfotograaf ontmoet ik regelmatig families die niet zeker weten of ze er wel behoefte aan hebben. Niet iedereen is zich er immers van bewust wat uitvaartfotografie concreet inhoudt. Vaak raakt uitvaartfotografie vervolgens in de vergetelheid, doordat er rondom de uitvaart in korte tijd zoveel moet worden geregeld. Achteraf hebben nabestaanden vaak spijt dat ze niet meer aan uitvaartfotografie hebben gedacht. Daarom adviseer ik altijd om hier goed over na te denken. Als de behoefte er in het moment niet is, kan deze later namelijk alsnog komen…

Portfolio

Overtuig u zelf

“Wat anderen vertellen”

Rob de Joode uitvaartfotografie Onlangs had ik een uitvaartfotograaf nodig voor het vastleggen van een laatste herinnering van een bijzondere uitvaart. Al in een eerder stadium had ik kennis gemaakt met Rob de Joode. Deze warme ontmoeting kwam weer gelijk naar boven en ik heb geen moment geaarzeld…. Rob heeft prachtige sfeerfoto’s gemaakt. Dit maakte dat de nabestaanden deze indrukwekkende en emotionele dag nooit meer gaan vergeten. Wat ik een sterke kracht van Rob vindt is dat hij juist die kleine fijngevoelige maar ook de glimlachmomenten vast weet te leggen.
Carin Schoenmakers
Uitvaartondernemer / Memora Uitvaartverzorging
Wat zijn wij blij met jouw foto’s. Op een integere manier heb je ons op een heel kwetsbaarmoment vastgelegd. Een mooie herinnering aan de uitvaart van mijn man. Het herinneringsboek is prachtig geworden. Dankjewel voor je professionele inzet.
Mevr. L.O
Oostvoorne (nabestaande)
Als een familie gekozen heeft om het afscheid vast te leggen door afscheidsfotograaf Rob de Joode dan zijn ze ons achteraf enorm dankbaar dat wij deze mogelijkheid hebben aangeboden. Wij hebben een fijne samenwerking met Rob!
Fraukje Werner-de Meijer
Uitvaartondernemer / Werner Uitvaart
Jouw aanwezigheid heeft ons zoveel troost gegeven. De manier waarop je je bewoog om ins heen voelde zo vertrouwd en absoluut niet storend. De foto’s tonen je integriteit, je kunstzinnigheid. Wij zijn heel blij met de foto’s.
Anke Lankreyer
Zwolle - (nabestaande)
Rob de Joode mijn uitvaartfotograaf . Ik wist niet eens dat het bestond, maar ja ik was ook helemaal niet met de dood bezig. Mijn man net met pensioen, ik nog volop aan het werk en een heleboel mooie momenten in het vooruitzicht. Dan slaat het noodlot toe, manlief krijgt te horen dat hij een tumor heeft. Drie maanden later ging het boek dicht. Je komt in een roes terrecht, regelen en doorgaan. Toen kwam jij Rob, en dankzij jouw prachtige foto's kan ik nu zien hoe de dag van het afscheid daadwerkelijk is verlopen, wie er waren en alles er omheen. Ontzettend dankbaar voor het prachtige album. Rob bedankt ?
Sandra in 't Veen
Roosendaal (nabestaande)
Rob heeft nu meerdere keren voor families van Uitvaartzorg BijZonder reportages gemaakt. Deze families zijn keer op keer uiterst tevreden over het resultaat en de omgang die zij met hem hebben. Als uitvaartondernemer kan ik dit alleen maar onderschrijven... Wat zet jij prachtig werk neer en wat ben jij plezierig in de omgang. Waar ik je ook voor wil complimenteren is de manier waarop je werkt. Onzichtbaar aanwezig en altijd op de juiste plek voor de juiste foto. TOP!!! Rob, ik ben blij met je
Peter Hendriks
Rolde / Tynaarlo / Uitvaartzorg BijZonder
De afscheidsreportage is heel mooi geworden, sfeervol. De momenten die er toe doen, zijn op een bijzondere, prachtige manier door jou vastgelegd. Chapeau!
Bertil & Monique Vollenberg
Uitvaartverzorging / 's Heerenberg / Montferland Uitvaartverzorging
Rob is een man die naast oog voor detail ook totaal onzichtbaar is tijdens een plechtigheid. Achteraf zie je op de foto kleine dingetjes die ons ontgaan zijn en oh zo waardevol voor de nabestaanden. Jammer dat niet iedereen de waarde van foto's nog ziet als rouwverwerking met een prachtig naslagwerk
Johan Verhofstadt
Uitvaartverzorger / Johan Uitvaartzorg / Arnhem
Op 4 augustus 2017 overleed mijn lieve man Vincent op veel te jonge leeftijd(47)..! Ik wilde graag ook foto’s (uitvaartfotografie) en een mooi boek als aandenken en om het allemaal terug te kijken want tijdens een uitvaart krijg je niet alles mee... Tijdens de uitvaart niet gemerkt dat Rob er was...! Vele prachtige foto’s, het fotoalbum is geweldig mooi geworden, ben zo blij dat ik dit gedaan heb...! Bedankt Rob, jij hebt precies weer gegeven wat ik wilde...! Liefs, Marieke
Marieke Span
Deest (nabestaande)
Zwaar onder de indruk van het fotowerk (afscheidsfotografie) door afscheidsfotograaf Rob de Joode (Kiekfoto) wat wij afgelopen zaterdag in ontvangst mochten nemen. Zowel alle foto's op USB als een mooi opgemaakt fotoalbum.
Jos Bosch-vt Einde
Terwolde (nabestaande)
Fotograaf tijdens begrafenis in Opeinde
Rouwfotograaf Rob de Joode

Hoe werk ik?

 

 

Uit piëteit met de nabestaanden leg ik herinneringen vast op een respectvolle en integere manier. Dit houdt onder meer in dat ik tijdens een uitvaart nooit storend aanwezig ben. Bovendien maak ik gebruik van geluidsarme apparatuur en heb ik geen flits nodig. Als ervaren uitvaartfotograaf en meelevend mensenmens weet ik niet alleen met rouw om te gaan, maar ben ik ook op de hoogte van wat er tijdens een uitvaart gebeurt. Door daar proactief op te anticiperen, geef ik vorm aan mijn missie: op een respectvolle manier troostende herinneringen vastleggen van een emotioneel moment uit een mensenleven.

Wie is Rob?