Veelgestelde vragen

1. Algemene informatie Afscheidsfotografie

Is er een verschil tussen een afscheidsfotograaf of uitvaartfotograaf?

Nee, eigenlijk niet, alleen de benaming uitvaartfotograaf is meer bekend dan afscheidsfotograaf.

Fotografeert een uitvaartfotograaf alleen tijdens de uitvaart?

De meeste uitvaartfotografen fotograferen alles wat te maken heeft met een afscheid. Dit kan al beginnen in de fase dat iemand terminaal is, tot aan b.v. het plaatsen van een gedenkteken of het verstrooien van de as. Daarom is afscheidsfotograaf eigenlijk een betere benaming.

Is een fotograaf tijdens de uitvaart storend?

Rob de Joode weet zich zo te bewegen dat een nabestaande er minimaal last van heeft. Op belangrijke momenten zal hij zichtbaar zijn om zich daarna weer snel terug te trekken (b.v. tijdens rituelen bij de overledene zoals het leggen van bloemen of aansteken van kaarsen).

Werkt een afscheidsfotograaf met flitsers?

Afscheidsfotograaf Rob de Joode gebruikt geen flitser. Soms buiten bij tegenlicht of als hij alleen de bloemen fotografeert dan wil hij de flitser nog wel eens gebruiken. Maar wel altijd in overleg. Maar door de regel werkt hij zonder flitser.

Ik ben zo bang het klikken van de camera te horen?

Uitvaartfotograaf Rob de Joode werkt met de nieuwste stille en geluidsarme camera’s die er op dit moment voorhanden zijn. Als specialist in afscheidsfotografie vindt hij dat een must. Doordat de techniek zo ver is, is het niet meer nodig dat een camera een harde klik veroorzaakt.

Kan ik voorbeeld foto’s zien?

‘Ja’ dat kan, in mijn portfolio staan voorbeeldfoto’s, allemaal met toestemming van de nabestaanden. Waarvoor onze hartelijke dank.

2. Tarieven afscheidsfotografie / uitvaartfotografie

Wat zijn de kosten voor uitvaartfotografie?

Ik werk met een standaard compleet pakket, inclusief een USB en een volwaardig luxe herinneringsalbum van 25×25 cm / 30 pagina’s. Deze kunt u upgraden naar een ander eindproduct, o.a. Album 30×30 cm in houten bewaarbox of een nabestaandepakket (album 30×30 in houten bewaarbox en 2 identieke  albums van 25×25 cm)

Kan ik ook alleen foto’s krijgen?

‘Ja’ dat kan, daarvoor kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Mijn wensen komen niet overeen met de aangeboden pakketten uitvaartfotografie?

Neem contact op met mij, 06-57940039 of mail naar info@robdejoode.nl, dan maak ik voor u een voorstel op maat.

Ik heb maar een klein budget, maar wil wel graag dat het afscheid wordt vastgelegd?

Neem contact op met mij, dan kijken we naar de mogelijkheden, Afscheidsfotograaf Rob de Joode denkt in mogelijkheden.

Hoe zit het met reiskosten bij uitvaartfotografie?

Een compleet pakket is inclusief reiskosten voor 1 dag door heel Nederland, voor de Waddeneilanden komt de overtocht er nog bij. Als ik extra moet komen of bij alleen fotografie, zijn de reiskosten €50,- per retour. Tijdelijk: vanwege de zeer hoge brandstofkosten kan een toeslag van €10,00,- worden berekend.

Zijn de tarieven inclusief Btw?

‘Ja’, de tarieven voor uitvaartfotografie of afscheidsfotografie zijn inclusief Btw.

Kan de factuur ook via de uitvaartverzorger worden betaald?

‘Ja’ dat kan, de factuur van uitvaartfotografie kan ook via de uitvaartverzorger worden voldaan.

3. Levering foto’s en/of album

Wanneer krijgen wij de foto’s te zien?

4 tot 6 weken na de uitvaart zijn de foto’s beschikbaar voor de familie op USB-stick of zoals anders afgesproken.

De uitvaartverzorger wil ook graag de afscheidsreportage zien, kan dat?

Indien de afscheidsreportage rechtstreeks naar de familie gaat, zorgt Afscheidsfotograaf Rob de Joode, dat de uitvaartreportage beveiligd op zijn eigen server staat. Het uitvaartbedrijf ontvangt een inlogcode om de foto’s te bekijken. (voor een duur van 7 dagen)

Wie selecteert de foto’s voor het fotoalbum?

Afscheidsfotografie maakt het herinneringsboek geheel naar wens van de nabestaanden. De nabestaanden geven aan welke foto’s zij graag terugzien in het herinneringsboek. Rob de Joode verzorgd enkel de opmaak, maar in nauw overleg met de nabestaanden. Uiteindelijk zal het herinneringsboek er uitzien zoals de nabestaanden dat graag wensen.

Kan ik meer pagina’s in het album krijgen?

‘Ja’, die mogelijk bestaat tegen bijbetaling.

Kan ik een ander formaat album krijgen?

‘Ja’, die mogelijk bestaat tegen bijbetaling.

Wat voor soort album krijgen wij?

Het album is een luxe album, waarbij u standaard een keus hebt tussen drie soorten materiaal, in diverse kleuren. Tevens kunt u kiezen tussen twee papiersoorten. De pagina’s zijn 800g/m2 zwaar.

Kunnen we het album personaliseren naar eigen inzicht?

‘Ja’, die mogelijk bestaat tegen bijbetaling. Dan kunt u denken aan, ronde hoeken, metalen hoeken op de cover of stiknaden en belletering.

Wie levert het album?

Het album wordt geleverd door nPhoto. Dit gaat via Eprint, zij werkt al meer dan 10 jaar samen met nPhoto. Het hoofdkantoor van nPhoto zit in Polen, zij werken door heel Europa. Zij leveren producten van een hoge kwaliteit en daarbij snel geleverd.

Wat zijn de leveringstijden van de albums:

Na goedkeuring kan het album binnen 10 (werk)-dagen worden geleverd.

Waarom heb ik een herinneringsboek gekregen en geen album?

Bij een offerte op maat of aanbieding kan het album zijn vervangen door een kwalitatief herinneringsboek. Dat is in overleg met u of uw uitvaartverzorger gedaan. De leverancier van het herinneringsboek is ook Eprint kwaliteit.

NB. Ben ik aanwezig op een uitvaart welke geregeld is door Meride, dan zal de selectie en het album door mij worden verzorgd, zonder inspraak van de nabestaanden. Wenst u dat wel neem dan binnen 2 weken na de uitvaart contact met mij op.

4. Overige vragen

Hoe lang worden de foto’s / materiaal bewaard?

In principe tot 5 jaar na het afleveren van de reportage. Al het materiaal (raw-bestanden) welke niet zijn gebruikt voor de reportage worden uiterlijk 6 maanden na het leveren van de reportage definitief gewist.

Heeft afscheidsfotograaf Rob de Joode een keurmerk?

‘Nee’, dat heeft Afscheidsfotograaf Rob de Joode niet. Keurmerken zijn een commercieel middel om klanten werven. Indien gewenst kunt u van mij wel referenties krijgen.

Is Rob de Joode uitvaartfotografie ergens bij aangesloten wat relevant is?

Ik ben ook lid van de VTU, Vereniging voor toeleveranciers Uitvaartbranche, buiten vakfotograaf zie ik mij ook al toeleverancier.

Is uitvaartfotograaf Rob de Joode verzekerd voor aansprakelijkheid?

‘Ja’ ik ben verzekerd voor bedrijfsaansprakelijkheid. Niet alleen voor mij zelf, maar ook een eventuele invaller, of 2efotograaf is volledig verzekerd via Rob de Joode – Fotografie. Ook is de fotograaf verzekerd op de heen en terugreis, ik heb alles afgedekt.

Overige vragen:

Ik kan niet alles hier benoemen, maar indien u vragen heeft die hier niet staan, bel (06-57940039) en ik sta u graag te woord. Een e-mail sturen kan ook (info@robdejoode.nl) .