Dronefotografie bij een uitvaart

Dronefotografie bij een uitvaart.
Ik heb de beschikking over een professionele drone en ben ik in het bezit van de Europese vliegbewijzen A1/A3 aangevuld met A2. Hiermee voldoe ik aan de Nederlandse en Europese regelgeving. Als fotograaf stel ik hoge eisen aan de camera waarmee de foto’s worden gemaakt. Geen vast diafragma, handmatig de camera kunnen bedienen en de kwaliteit van de foto’s. Uitvaartfotografie verdiend de beste kwaliteit. Daarom is mijn keuze gevallen op:

 

Mavic 2 Pro
– Hasselbladcamera met 1″ CMOS-sensor
– 20 megapixels camera
– Foto & video (4K)
– Diafragma: f/2.8 – f/11

 

 

Door de corona zijn uitvaarten anders geworden en ik denk dat daar wel wat van blijft bestaan. Daarbij denk ik aan de erehagen en bijzondere rouwstoeten. En met afscheidsfotografie merkte ik dat het soms lastig is dat op de foto krijgen. Dan geven foto’s vanuit de lucht een goed overzicht. Dronefotografie bij een uitvaart is dan een mogelijkheid en een mooie toevoeging. Dan kun je denken aan het vertrek bij de woning of afscheidshuis, aankomst kerk of  begraafplaats of een luchtimpressie van het graf met alle bloemen. Het inzetten van de drone is een extra dienst die ik kosteloos uitvoer tijdens het vastleggen van de uitvaart. Dit altijd in overleg met de familie.

 

 

Dronefotografie bij een uitvaart Rob de Joode uitvaartfotograaf

 

 

Dronefotografie bij een uitvaart kan niet altijd plaatsvinden. Er zijn omstandigheden dat dit niet raadzaam is of zelfs verboden. Denk daarbij aan: weersomstandigheden, uitvaart vindt plaats in een no-fly-zone of i.v.m. de ligging en bebouwing. Tevens moet u realiseren dat de drone wel geluid maakt.

 

Inzet dronefotografie bij bedrijven

Bij Bedrijfsfotografie kan ik creatief omgaan met fotografie doordat ik de dronefotografie kan toevoegen. Fotografie van de omgeving van een bedrijf en de ligging. Ook een grote groep personeelsleden vanaf een hoogte op de foto. Vier meter hoogte maak al het verschil.