VTU beurs…. wat een power!

VTU uitvaart vakbeurs stand

VTU beurs…. wat een power!

VTU beurs: weken, nee eigenlijk jaren naar uit gekeken. Na de vakdag in 2018 ben ik lid geworden van de VTU. In 2020 mij aangemeld voor de VTU Uitvaart Vakbeurs. Door Corona is de beurs twee keer verschoven. Ook is er even het idee geweest de beurs met een vaste route. Maar daar waren geen stemmen voor te vinden onder de VTU-leden.

 

VTU Uitvaart Vakbeurs afscheidsfotografie

Sinds vorig jaar als ik op een consumentenbeurs stond als afscheidsfotograaf om afscheidsfotografie te promoten, maakte ik al opstellingen die ik in mijn hoofd had voor de VTU beurs. En dat ging ik steeds verder uitbouwen. Er kwam een 4K televisie bij want dat verdient mijn fotografie. De laatste maanden ging het hard, gelukkig heb ik veel mensen om mij heen om te sparren. Want ik wilde wel wat neerzetten, ik wilde laten zien wie ik ben en wat ik kan. Verschillende mensen hebben meegewerkt aan mijn stand.

Grand Gallery Photobook

 

Een paar weken geleden heb ik het laatste zetje gekregen in overleg met mijn leverancier van de albums. Ik heb het Grand Gallery Photobook besteld. Voor de beurs mocht ik de standaard van hen lenen. Afscheidsfotografie Grand gepresenteerd. Op maandag voor de VTU beurs samen met mijn zwager, gezorgd voor de wandafdekking. Dinsdag voor de beurs stonden er nog twee uitvaarten in de agenda waar een afscheidsfotograaf gewenst was. En toen brak de woensdag aan.

 

 

Iedere dag had ik een andere ‘ambassadeur’ bij me voor de nodige ondersteuning. Ik wist niet wat ik kon verwachten. Velen hebben mij opgezocht, contacten die al bestonden, maar er zijn ook nieuwe contacten gemaakt. Mensen die mij van social media kennen en kennis kwamen maken. Bekende en onbekende fotografen kwamen langs. Er werd een praatje gemaakt of alleen maar even een hand geschud. En af en toe ook gezoend! Er is veel gebladerd in het Grand Gallery Photobook, maar ook de andere albums daarin is veelvuldig gebladerd met alleen maar positieve reacties. Mijn adrenaline begon op woensdag te stromen en bleef stromen t/m vrijdag, Ik werd niet moe van de hele dag staan, soms werd ik even emotioneel van alle lieve en mooie woorden die mij ten deel vielen. Iedereen om mij heen heeft mij zien stralen. Deze beurs heeft mij neergezet waar anderen al vonden dat ik stond, maar wat ik zelf niet wilde (durfde) toe te laten.  Wat een geweldige week. Ik ga met nog meer energie en toewijding door met mijn prachtige werk.

 

 

Uitvaart Vakbeurs VTU Rob de JoodeFoto’s zijn gemaakt met een smartphone ( door mijn buren op de beurs)

 

 

Bedankt!!
Alle bezoekers die mij hebben opgezocht, mijn opdrachtgevers die langs kwamen om even bij te praten, collega fotografen, de volgers op social media, de collega-standhouders op de beursvloer, de ‘buren’ uit hetzelfde pad, de organisatie en iedereen die ik vergeet maar een bijdrage heeft geleverd aan deze succesvolle dagen.

 

Een speciaal bedankje :
En dit alles had ik niet kunnen realiseren zonder: Anneke Douma, Peter Hendriks, Jeannet Admiraal (mijn drie secudanten tijdens de beurs), Johan Verhofstadt, Riny & Janita van de Worp, Gerrit van Amersfoort. Maar ook niet zonder: Eprint/Nphoto, Designxtra, Lyndesign en Datasrepro.

 

Maar de grootste dank gaat naar het thuisfront, mijn familie, die mij voor meer dan 100% ondersteunen.

Rob

Rob de Joode – fotograaf bij afscheid

Ik leg ontroerende momenten vast voor een blijvende herinnering en ben daarin uitgegroeid tot specialist in de uitvaartfotografie. Al vanaf mijn jeugd was ik gefascineerd door de boeren met hun hoge zwarte dragershoeden, die ik vanuit school voorbij zag fietsen, op weg naar een begrafenis. Dus tijdens de vakopleiding fotografie was het voor mij snel duidelijk: specialiseren in uitvaartfotografie. Alleen was de wens groter dan de realisatie ervan. Uiteindelijk kreeg ik de kans, die ik met beide handen heb aangegrepen. Als mensenmens en uitvaartfotograaf zorg ik nu dat nabestaanden een houvast krijgen na een ingrijpend verlies van een geliefde. Ik maak de beelden die ertoe doen! Mensen helpen zit in mijn bloed. Jaarlijks leg ik ca. 85 uitvaarten vast.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.