Foto’s van een uitvaart

Uitvaartfotografie in Zwolle Overijssel

Foto’s van een uitvaart

Foto’s van een uitvaart?
Zou jij foto’s laten maken tijdens een uitvaart?
Er zijn veel redenen te bedenken om foto’s te laten maken tijdens een uitvaart!

 

En dan hoor je vaak:

 

– Bij de uitvaart van kinderen

– Kinderen zijn nog te jong om het te begrijpen

– Familie in het buitenland

– Vrienden die er niet bij konden zijn

 

In de loop van de jaren heb ik heel veel redenen gehoord waarom nabestaanden foto’s laten maken tijdens een uitvaart. Herinneringen voor later. Ook als familieleden dit zelf willen doen kan ik dit alleen maar toejuichen. Maar bedenk wel, de familie moet ook afscheid kunnen nemen en dat mag niet vergeten worden door de verwachting van het nemen van foto’s.

 

Daarom vind ik het verstandiger om een afscheidsfotograaf in te schakelen. Afscheidsfotografie of uitvaartfotografie is een specialisatie. En dan gaat het niet alleen om, hoe men zich beweegt tussen de familie door. Maar ook welke momenten, wel of juist niet gefotografeerd worden. Hoe omgaan met rouw.  Hoe omgaan met afkeurende blikken, uitvaartfotografie is nog niet een gewoon onderdeel van een uitvaart. Gasten ervaren het nog wel eens anders als direct nabestaanden.

 

Foto’s maken tijdens een uitvaart vraagt ook om andere apparatuur. Ik Foto van een uitvaart - Uitvaartfotografie Rotterdamwerk met camera’s die je helemaal stil kunt bedienen. De objectieven die ik gebruik, zijn lichtsterk, en daardoor vrij kostbaar. De meeste familieleden zal deze apparatuur niet in hun bezit hebben.

Dit alles bij elkaar maakt mij een specialist in uitvaartfotografie / afscheidsfotografie.

Soms is een nabestaande geen voorstander van de herinnering vast te leggen. Maar achteraf blijkt dat deze nabestaande vaak heel erg blij is met het herinneringsalbum. Je kunt het niet over doen. Foto’s van een uitvaart, je hoeft er niet naar te kijken, maar je hebt wel de mogelijkheid.

 

Denk er goed over na als een uitvaartverzorger begint over afscheidsfotografie.
Een goed overwogen beslissing is altijd de juiste.

Ook als je kiest  voor, geen foto’s maken tijdens de uitvaart.

 

 

nb.  als je het artikel interessant vind, beloon het dan door middel van onderstaande iconen!

Uitvaartfotograaf Rob de Joode uitvaartfotografie
Rob de Joode – fotograaf bij afscheid –
Ik leg ontroerende momenten vast voor een blijvende herinnering en ben daarin uitgegroeid tot specialist in de uitvaartfotografie. Al vanaf mijn jeugd was ik gefascineerd door de boeren met hun hoge zwarte dragershoeden, die ik vanuit school voorbij zag fietsen, op weg naar een begrafenis. Dus tijdens de vakopleiding fotografie was het voor mij snel duidelijk: specialiseren in uitvaartfotografie. Alleen was de wens groter dan de realisatie ervan. Uiteindelijk kreeg ik de kans, die ik met beide handen heb aangegrepen. Als mensenmens en uitvaartfotograaf zorg ik nu dat nabestaanden een houvast krijgen na een ingrijpend verlies van een geliefde. Ik maak de beelden die ertoe doen! Mensen helpen zit in mijn bloed.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.