Afscheidsfotografie, 2019 was mooi!

Agenda Afscheidsfotograaf Rob de Joode

Afscheidsfotografie, 2019 was mooi!

Weer een jaar voorbij, voor afscheidsfotografie begon het jaar op 3 januari met de eerste reportage. Wat heb ik er veel mogen doen. Maar wat een verschillen.

 

 

De ene dag sta je bij een uitvaart waar de familie afscheid neemt van iemand op respectabele leeftijd. En zo een paar dagen later bij een afscheid van iemand die niet eens de kans heeft gehad om een leven op te bouwen.

 

En dan weer bij iemand die niet meer wilde of kon leven en zelf heeft besloten te stoppen met leven. Maar dit jaar had ik twee keer een afscheid van jonge mensen die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren. Daar kwamen zij de verkeerde personen tegen die hen het leven hebben ontnomen

 

Als afscheidsfotograaf ga je mee in de flow van de dag en dat kan wel eens een flow zijn met hele grote contrasten. Maar wat ben ik blij dat ik dit mag en kan doen.

 

2019, ook het jaar van veel nieuwe contacten en van oude contacten onderhouden. Het jaar van deuren sluiten en nieuwe weer openen. In 2e helft van het jaar werd ik ook steeds meer gevraagd voor bedrijfsfotografie (ook uitvaartbranche).

 

Het werd het jaar van overdenken, spiegelen en kijken waar ik sta en wat ik wil. Het besluit genomen wat in 2018 al speelde maar wat ik niet aandurfde. Van Kiekfoto Rob de Joode naar Rob de Joode – Fotografie (afscheidsfotografie & -bedrijfsfotografie), de naamverandering en specialisatie.

 

Een jaar met mooie netwerkbijeenkomsten, beurzen en andere bijeenkomsten. Hard aan de weg timmeren. Ik ben mij ervan bewust dat ik soms buiten de lijntjes aan het tekenen ben. Dit doe ik met respect naar een ieder die bezig is met zijn of haar vak. Ik doe het op mijn manier, op mijn wijze, dat ben ík.

 

Nog een paar uur dan luiden we met z’n allen 2020 in. Een jaar met nieuwe samenwerkingen, een jaar met mooie beurzen waaronder de vernieuwde opzet van mijn eigen beurs in Epe (uitvaartevent 2.0). Maar ook het jaar waarin ik investeer in de samenwerkingen die er al zijn. En het jaar, waarbij ik hoop nog een activiteit aan mijn bedrijf te kunnen toevoegen.

 

2020 kom maar op!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.